Vies Marines

Vies Marines

Sou a: Inici / CA / Planifica el teu viatge / Escapades i rutes / Vies Marines
Les Vies Marines de Salou és un projecte per a donar a conèixer la màgia del fons marí del municipi i practicar esport en aigües obertes. Descobreix la nostra biodiversitat marina!

Projecte Vies Marines de Salou

T'animes a descobrir la màgia del fons marí de les platges de Salou gràcies al projecte Vies Marines?

Aquest nou projecte acosta el fons marí del municipi a tots aquells amants de l'esport aquàtic per a poder conèixer l'altra cara de la mar nedant en aigües obertes i en un entorn únic com és Salou.

Els itineraris de les Vies Marines de Salou

El projecte Vies Marines ofereix 2 itineraris marins:

1. 962 metres que van des de la Platja dels Capellans a la Platja Llarga (Dificultat: mitjana / Nivell: amateur / Longitud: 1km / Temps estimat: 15-22min / Període: des de Setmana Santa fins a la primera setmana de novembre)

2. 970 metres que et portaran des de la Cala Font fins a la Platja Llarga (Dificultat: fàcil / Nivell: amateur / Longitud: 1km / Temps estimat: 15-22min / Període: des de Setmana Santa fins a la primera setmana de novembre)

Boies: S'han instal·lat un total de 10 boies esfèriques-còniques de color blanc, (8 de 40cm de diàmetre i 2 de 60cm). Aquestes boies estan fabricades sistemàticament de rotomoldeig, amb resina de polietilè de baixa densitat i estabilitzat amb UV per a evitar la degradació del color. Les boies consten d'indicacions de distància cada 50 metres i la imatge d'un nedador.

Tren de fondeig: El tren de fondeig està compost per cadena d'acer galvanitzat al foc, que en el cas de les boies de 60cm de diàmetre se de 10mm de gruix i, en el cas de les boies, de 40cm, se de 8mm. Estan suportades al fons mitjançant llast de formigó marí, en forma paral·lelepípede de 50x50x20cm i amb un pes unitari de 125kg. Les boies de 60cm porten dues unitats de llast. En canvi, les de 40cm una, subjectes entre si mitjançant grillats tipus "Lira" de 10mm en tots els casos per a garantir la subjecció.

Aquests nous itineraris han estat identificats i estudiats perquè els amants de la natació en aigües obertes i triatletes, així com clubs de natació i esportius, puguin gaudir de la varietat i riquesa del fons marí de Salou.

Experimenta aquesta increïble aventura i coneix la biodiversitat que s'amaga en la nostra costa!

 

Canal de aigües obertes

És un canal de 500 metres de longitud situat a la Platja de Ponent, senyalitzat amb boies blanques cada 50 metres.

Es tracta d'un canal d'entrenament que respon a la certificació obtinguda per Salou en 2021 amb la certificació de modalitat esportiva de triatló.

El canal roman obert tot l'any.

Contacta amb VisitSalou