Es presenta ‘I love Salou’, el nou llibre de prestigi del municipi

Sou a: Inici / Premsa / Notes de premsa / Es presenta ‘I love Salou’, el nou llibre de prestigi del municipi

Els jardins del Patronat de Turisme de Salou han estat l’escenari de la presentació del llibre de prestigi editat per Lumberg-Grupo Planeta i que compta amb dos  autors de prestigi en el món del turisme com Salvador Antón, director del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, i Rafael López-Monné, professor del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili i que compta també amb altres plomes destacades com Toni Orensanz, Joan Rodó, X.R: Trigo, Roger Vilà a més d’Albert Vilaró.

El llibre, que recull en més de 200 pàgines a tot color, imatges inèdites i espectaculars de Salou i dels seus racons busca transmetre les experiències en les que qualsevol viatger pot trobar a la capital de la Costa Daurada i fa un repàs en diferents capítols de l’evolució del municipi. Així, el llibre s’estructura en 6 capítols: Salou, la ciutat; Beaching- la samarreta; Holiday making- la C-14; Entertaining-l’augur; Living-l’arquebisbe a la Torre i, finalment, Celebrating- el vell caminaire, cada un d’ells escrit per un autor.

El president del Patronat de Turisme, Benet Presas, s’ha mostrat molt satisfet pel resultat aconseguit i pel prestigi acadèmic que té la publicació. “És una gran obra per Salou de la que n’estic convençut que ajudarà a millorar la nostra autoestima com a salouencs i per a explicar al món que és Salou”.

El llibre, com dèiem, s’inicia posant en context Salou i comença dient “l’any 1967 Néstor Luján, director de la revista Destino, la publicació cultural de caràcter liberal i democràtic que es va publicar setmanalment a Espanya fins a l’any 1980, va definir Salou com “un nom per posar entre els grans noms turístics” de la costa mediterrània. “És —deia— una impres­sionant explosió de vitalitat que ha donat fama a una pobla­ció i a unes platges que estaven arrelades a la història de la nostra terra”.

En la presentació del llibre Salvador Antón s’ha mostrat agraït perquè “s’ha impulsat aquesta obra col·lectiva que projecta una mirada de Salou diferent i que incorpora imatges que desvetllen situacions diferents d’aquest destí vacacional, començant per la portada”, i ha continuat el seu discurs assegurant que “Salou,  es mereix aquesta mirada nova diferent entretinguda i plena de sorpreses en forma de contes. Antón l’ha definit com un “treball en equip, lliure i valent”.

Per la seva part, Rafael López Monné creu que s’ha aconseguit crear “un llibre que no només s’obrirà una vegada. Per això s’hi barreja contingut,  pensaments; on els contes generen  un nou imaginari a partir de la literatura”.

Per Toni Orensanz,  periodista coordinador literari de l’obra, “tots tenim un referent de Salou que res té a veure amb la imatge que s’acostuma a projectar de Salou als mitjans. Als relats –i sense haver-ho demanat-  existeix un concepte comú; tots ells associen aquest municipi a un indret on es va a la recerca de la felicitat. Salou és com una finestra oberta al món”.

El Dr. Jordi Tous, vicerector de la URV, també ha volgut aplaudir la iniciativa i creu que “aquest tipus de projectes es comú entre administració pública i societat del coneixement beneficia al territori”.

El llibre estarà a la venda tant al Patronat de Turisme com a les llibreries a partir del mes de juliol. S’ha editat en diferents idiomes i tindrà un cost d’uns 25 euros.