La capital de la Costa Daurada assisteix i es promociona per primera vegada a la Fira BIT de Milà, Itàlia

Sou a: Inici / Premsa / Notes de premsa / La capital de la Costa Daurada assisteix i es promociona per primera vegada a la Fira BIT de Milà, Itàlia

La Fira ha rebut més de 62.000 visitants en aquesta darrera edició

Durant el 2015 van visitar Catalunya gairebé 700.000 italians la despesa mitjana dels quals va ser de 110€ per persona i dia

El Patronat de Turisme de Salou ha assistit aquest cap de setmana a la Fira BIT Milan, la fira de turisme professional més important d’Itàlia. Salou hi ha estat present fent promoció de la destinació, conjuntament amb PortAventura World que ha presentat al públic italià el nou parc en construcció Ferrari Land.

De la visita a Milà es desprèn el  coneixement que algunes agències tenien de PortAventura i  de Salou, però la majoria dels professionals que varen passar per l’estand desconeixien la Costa Daurada. A l’estand de Ferrari Land PortAventura hi va haver material promocional de Ferrari Land, PortAventura, Salou, Costa Daurada, Barcelona i Catalunya, la qual cosa va ajudar molt al mateix temps que s’informava de Ferrari Land o PortAventura per donar a conèixer el territori.

Destacar que els mercats internacionals estratègics per al nou projecte Ferrari Land seran Itàlia i el Regne Unit per a la temporada 2016-2017. El regidor de Turisme, Benet Presas, ha destacat que “estem davant un gran atractiu turístic com és el Ferrari Land, amb una marca de les millors considerades del món i, Salou, donarà tot el suport promocional possible per intentar atreure una major quota d’aquest mercat”. Presas ha afegit “la voluntat de Salou per recolzar aquest projecte i poder anar de la mà de PortAventura i Ferrari ens aporta un gran valor afegit com a marca i com a destinació”. A la fira també hi han estat presents diversos hotelers de Salou així com l’Agència Catalana de Turisme.

Dades de visitants

El 43% dels viatges a Catalunya són en temporada d’estiu i la resta, repartits durant l’any, sobretot al gener, febrer, març, novembre i desembre. De gener a juliol de 2015 han arribat a Catalunya 693.473 italians, fet que consolida la recuperació del 2014. La despesa ha augmentat un 5%. La seva despesa mitjana se situa en 109,9 € per persona i dia, per sobre dels mercats francès, belga i alemany.

Un 78,1% dels italians que viatgen a Catalunya trien l’avió com a mitjà de transport, mentre que un 8,4% arriba en cotxe i un 13,5% ho fa en vaixell o altres mitjans.