Salou assisteix al III Congrés Ucraïna de Natalie Tours

Sou a: Inici / Premsa / Notes de premsa / Salou assisteix al III Congrés Ucraïna de Natalie Tours
El touroperador Natalie Torus, líder als mercats de l'antiga Unió Soviètica i l'agència receptiva NT Incoming confien que aquest estiu pot marcar la recuperació del turisme ucraïnès.

El turoperador atribueix la recuperació a "l'avantatge competitiu de dues empreses líders en el turisme de l'est" i, sobretot, a la "confiança" que generen cap les agències de viatges ucraïneses. En qualsevol cas, Natalie Tours i NT incoming alerten que tant l'evolució del conflicte entre Rússia i Ucraïna i les seves conseqüències econòmiques com la competència entre destins són determinants per al turisme ucraïnès. Com que es tracta de factors subjectes a una "enorme volatilitat", insisteixen que cal agafar aquest pronòstic amb "molta cautela".

Jordi Matas ha fet aquestes declaracions a La Pineda (Vila-seca, Tarragonès), en el marc del III Congrés Anual de Natalie Tours Ucraïna-Moldavia, Espanya-Costa Daurada', que compta amb la participació de més de 60 propietaris i directius de les millors agències de viatges d'aquests dos països. El Congrés, que ha tingut lloc des de dissabte fins aquest dimarts, ha comptat amb la col·laboració de l'Hotel Estival Park, dels Patronats de Turisme de la Diputació i dels municipis de Salou, La Pineda i Cambrils. Els agents de viatges han conegut de primera mà les novetats de Natalie Tours per 2015, així com l'entorn privilegiat de la Costa Daurada.

Per la seva banda, el president de Natalie Tours, Vladimir Vorobiev, ha instat l'administració a "redoblar l'esforç" per a la captació del turisme dels països de l'est. Vorobiev ha recordat que es tracta d'estiuejants que poden gastar "entre dues i tres vegades més" que els turistes britànics, alemanys o francesos. En aquest sentit, ha aplaudit "la promoció exterior del territori" però ha recordat que hi ha altres destins que també fan "ofertes molt atractives".

Els agents de viatges han mostrat la seva satisfacció i reconeixen la Costa Daurada com un dels millors destins del Mediterrani per al turisme familiar. No obstant això, recorden que aquesta temporada serà molt complicada degut a ofertes molt competitives de tots els destins internacionals, per la qual cosa caldrà actuar amb anticipació. Catalunya acull tres de cada quatre turistes ucraïnesos que tria l'Estat com a destí de vacances. Concretament, la meitat dels ucraïnesos que escullen Catalunya s'allotgen a la Costa Daurada.