Salou busca refermar l’àmplia presència del turisme britànic a la World Travel Market de Londres

Sou a: Inici / Premsa / Notes de premsa / Salou busca refermar l’àmplia presència del turisme britànic a la World Travel Market de Londres
Segons l’alcalde “es constata una clara tendència d’increment de visitants per la propera temporada”

La Capital de la Costa Daurada viatja aquestes dies a la World Travel Market (WTM) de Londres on la indústria turística copsa a una de les majors fires de turisme del món, el futur d’aquest mercat de cara a la propera temporada. En aquest marc, el Patronat de Turisme de Salou, junt amb altres empreses del sector privat del municipi, s’han desplaçat a Londres junt amb el taulell córner del Patronat de Turisme de la Costa Daurada i dins de l’estand institucional de l’Agència Catalana de Turisme. La fira es desenvolupa fins avui dimecres.

La capital de la Costa Daurada ha estat duent a terme contactes tècnics i polítics en la delegació encapçalada per l’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Turisme Benet Presas i del director gerent del Patronat, Juan Carlos Capilla per tal de copsar la tendència d’aquest mercat tant important pel municipi. D’entre les reunions que s’han mantingut n’hi ha amb turoperadors del Regne Unit però també d’altres països com França; empreses rellevant al sector com Thomas Cook; Budget Travel  o amb el director de l’Oficina espanyola de Turisme a Londres, entre una llarg etcètera.

Per l’alcalde, Pere Granados, “hem pogut constatar a la fira de Londres que hi ha una clara tendència d’increment de demanda de Salou de cara al proper any. Entenem que les perspectives apunten en una bona direcció”; a més d’afegir que “de les reunions que hem mantingut tant amb turoperadors del mercat britànic i irlandès, com són uns mercats que aniran a l’alça, hi estem treballant específicament per reforçar les puntes de temporada”.

Les dades turístiques d’aquesta temporada 2016 reflecteixen que es tracta d’un mercat que supera el 22% del turisme que rep Salou (britànics i irlandesos), essent el primer visitant estranger superant dades del 2015, segons dades facilitades per l’Observatori d’Estudis Turístics.

El regidor de Turisme, Benet Presas, manifestava que “els indicadors ens fan preveure una bona temporada d’estiu 2017 junt amb la millora una perspectiva d’increment de la connectivitat, amb més vols fins a l’aeroport de Reus”, conclou. Tot i la incògnita sobre la situació macroeconòmica del país, segons Presas, “es donen unes condicions econòmiques favorables per a la bona marxa de la venda de paquets turístics.

Segons les dades de Turisme, l’any 2015 els britànics van realitzar un total de 65,6 milions de viatges, un 9% més que durant el 2014; per tant, posicionant el Regne Unit com el segon mercat emissor d’Europa després d’Alemanya; però essent el primer a Salou. A més, els britànics viatgen durant tot l’any, però les puntes entre abril/juny i juliol/setembre concentren la major part dels viatges degut al calendari de festius nacionals degut a les vacances escolars i laborals. El turisme de sol i platja continua sent una de les principals motivacions del viatge, i Espanya segueix sent la destinació número 1 per part dels turistes britànics i les últimes dades confirmen que ho continuarà sent els propers anys, segons el Holiday Habits Report 2016 d’ABTA.