Salou consolida el seu atractiu com a destinació vacacional al mercat espanyol

Sou a: Inici / Premsa / Notes de premsa / Salou consolida el seu atractiu com a destinació vacacional al mercat espanyol
La capital de la Costa Daurada rep un major percentatge de turistes procedents d'Aragó, País Basc, Navarra i Madrid, a part dels de Catalunya.

La temporada turística de 2014 a Salou ha arrancat amb un increment del percentatge de visites dels turistes procedents del territori nacional. Així ho indiquen les estadístiques comparatives dels mesos de juny de 2013 i 2014. Segons les dades que maneja el Patronat de Turisme de Salou, el percentatge de turistes espanyols que van visitar la capital de la Costa *Daurada aquest mes de juny va ser del 40%. Al juny de 2013 aquesta xifra va ser del 34%, la qual cosa demostra que Salou s'ha consolidat com a destinació vacacional entre el públic espanyol.

L' origen d'aquests turistes és divers, encara que destaquen aquells procedents d'Aragó, País Basc, Navarra i Madrid. Segons dades acumulades de 2013, gairebé un 70% dels turistes espanyols originaris de fora de Catalunya procedien d'aquestes quatre comunitats autònomes.

Respecte als turistes estrangers que arriben a Salou, l'inici de l'estiu 2014 destaca per la importància que segueix tenint el turisme rus en la localitat. I és que un 22% dels visitants estrangers que van arribar a Salou al juny de 2014 procedien de Rússia. Al juny de 2013, aquesta nacionalitat representava un 25% de les visites. Aquestes xifres demostren que les xifres de visitants russos es  mantenen estables. A part de la russa, l'altra nacionalitat molt present a Salou segueix sent la britànica. Tots dos països són comprats emissors d'un terç dels visitants a la capital de la Costa Daurada.

Per tipologia de turistes, les dades de 2013 destaquen que un 32,9% dels visitants de Salou van ser famílies amb fills. D'aquest percentatge, gairebé un 80% són famílies amb nens de fins a 12 anys. Salou va celebrar el passat any el desè aniversari de la seva certificació com a primera Destinació de Turisme Familiar (DTF) de Catalunya i de l'estat espanyol, un reconeixement que va obtenir el 30 de setembre de 2003. Avui dia, més del 25% de l'oferta d'allotjament de la capital de la Costa Daurada compleix els requisits per albergar a famílies. A més, un 69,1% de les famílies repeteixen estada a Salou.