Salou proposa un viatge en el temps amb les Festes del Rei Jaume I

Sou a: Inici / Premsa / Notes de premsa / Salou proposa un viatge en el temps amb les Festes del Rei Jaume I
La capital de la Costa Daurada es converteix en una població medieval per commemorar la sortida del Rei Jaume el Conqueridor l’any 1299 cap a Mallorca.

Un dels centres d'oci més importants de la costa catalana convertit en un poblat medieval de finals del segle XIII. Això és possible a Salou des d'avui fins el proper diumenge amb motiu de la celebració de les Festes del Rei Jaume I, esdeveniment que cada any commemora la sortida, l’any 1299, de les tropes catalanes liderades pel cèlebre monarca direcció a Mallorca, en una expedició nàutica que acabaria amb la conquesta de l’illa balear.

La festa està protagonitzada pel rei Jaume I el Conqueridor i la seva esposa, Violant d’Hongria. Els acompanya tot el poble de Salou, que durant aquests dies abandona els seus hàbits moderns per dur a terme una recreació històrica de gran realisme que inclou tallers i activitats per a grans i petits (amb xanques, pintura, tir de soga, lluita amb quadrigues, jocs d'enginy, danses en grup, lluites de cavallers, exposició de vestits i armes d'època). Així mateix, la festivitat inclou un mercat medieval a la zona del casc antic de la localitat, on hi ha parades d'artesania i també malabaristes. 

El moment àlgid de la festa tindrà lloc el dissabte 6 de setembre, quan el rei Jaume I, acompanyat de la seva esposa, recorri a cavall els carrers de Salou. La desfilada rememora els dies en què el Conqueridor va recórrer Salou buscant un exèrcit que l’acompanyés en el seu viatge pel Mediterrani. En la desfilada participaran, vestits d'època, més de 300 veïns de Salou que representaran diferents personatges de la societat medieval com soldats, nobles, estendards o els propis monarques. 

La festa medieval no es limitarà exclusivament a la recreació a la ciutat. Alguns restaurants de Salou oferiran en les seves cartes menús d'inspiració medieval recollits en el famós receptari de cuina de l'època escrit en 1324 i conegut com Llibre de Sent Soví.

Certificat com a Destinació de Turisme Familiar, Salou incorpora a la Festes del Rei Jaume I un espai per a nens per a què els més petits puguin conèixer i veure la història de primera mà.