El Far de Salou

El Far de Salou

Sou a: Inici / CA / Descobreix Salou / Què trobaràs? / El Far de Salou
El far de Salou està situat al final del Camí de Ronda i permet gaudir de l'entorn que ofereix la zona. T'animem a descobrir un dels llocs d'interès més populars de Salou.

El Far de Salou

El Far de Salou és un dels llocs d'interès més visitats en el nostre municipi per les seves impressionants característiques. Un alè de brisa marina t'embolcalla quan recorres el Camí de Ronda, d'uns 300 metres, que envolta el Far de Salou. Aquesta ruta que inclou aquest lloc turístic permet al visitant pràcticament l'aigua i gaudir d'un entorn natural de gran bellesa, a l'abric de la costa abrupta i allunyat del soroll de la capital de la Costa Daurada.

El far va ser inaugurat l'abril de 1858 i disposa d'una torre central de color vermell que encara avui, diàriament, il·lumina el golf de Sant Jordi de la Costa Daurada. Disposa d'una llum blanca alimentada per oli d'oliva, que es pot albirar des de 14 milles. Els encarregats del seu funcionament eren dos torrers, però a mesura que van passar els anys, la tecnologia es va anar implementant. Al costat es troba un altre edifici que va ser ocupat per l'enginyer i el torrer.

La restauració del lloc es va realitzar d'una manera molt respectuosa amb l'entorn natural. Així, es poden veure plantes autòctones com l’esparreguera, el pi blanc, el lliri de mar, l'atzavara o l'albellatge, entre altres. Així mateix, tres miradors distribuïts al llarg del recorregut permeten detenir-se i gaudir de la Costa Daurada amb tota la seva esplendor. Un dels més singulars és el mirador sud, des del qual s'albiren les muntanyes de la serra de Llabería. En aquest punt també es pot gaudir amb la visió de la vintena d'ocells marins que freqüenten aquest lloc.

 

Horaris del Mirador del Far de Salou

L'horari del Mirador del Far de Salou és molt ampli, pensat per a totes les persones que vulguin gaudir d'ell en qualsevol moment del dia.

Obertura: 10 del matí

Tancament: després de la posta de sol

 

Preus del Far de Salou

Salou pensa en les necessitats i preferències dels seus visitants. I és per això que el Far de Salou és gratuït, perquè tots puguin gaudir d'ell sense cap mena de problemes. Sens dubte, aquest lloc és un dels millors llocs d'interès de la zona.