COVID 19, Protocols d'actuació

Sou a: Inici / Professionals / COVID 19, Protocols d'actuació

L'Associació Espanyola de Normalització, UNE, en col·laboració amb l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), ha publicat la sèrie de Especificacions UNE OO66 que estableixen les directrius i recomanacions per a la reducció del contagi pel coronavirus SARS-CoV-2 al sector turístic. UNE i l'ICTE han posat aquest document a disposició gratuïta de la societat en les seves pàgines web.

L'Especificació UNE 0066 es compon d'una sèrie de parts dirigides a una prestació segura del servei turístic.

Aquestes especificacions han estat elaborades per l'ICTE, en col·laboració amb la Secretaria d'Estat de Turisme, comunitats autònomes, representants dels municipis designats per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), experts designats per les principals patronals turístiques, els sindicats de major implantació al país i les associacions de prevenció de riscos laborals AESPLA i PRLInnovación. Precisament va ser la Secretaria d'Estat de Turisme qui va confiar a ICTE la tasca de redacció de protocols consensuats i homogenis per a tot el territori espanyol.

La col·laboració publico-privada ha estat clau per harmonitzar directrius, que han estat posteriorment validades pel Ministeri de Sanitat. Les mesures proposades estan dirigides al sector i s'afegeixen a les mesures de distanciament social, gestos barrera i ús de mascaretes destinades a la població i als turistes.

Aquestes directrius aborden aspectes com l'elaboració d'un pla de contingència, la neteja i desinfecció, el control d'accessos i aforaments, l'equipament de protecció per al personal o la priorització de reserves i pagaments en línia per evitar contactes. Complementen les normes UNE sectorials existents en matèria de qualitat turística que ajuden a millorar la competitivitat i sostenibilitat de el sector.